# Hvorfor kjøpe original kunst? 10 grunner som vil overbevise deg

# Hvorfor kjøpe original kunst? 10 grunner som vil overbevise deg

Som kunstner har jeg ofte blitt spurt hvorfor man egentlig skal investere i original kunst. Er det ikke enklere å bare kjøpe en masseprodusert plakat? La meg dele mine tanker om hvorfor original kunst er verdt hver krone.

1. En følelsesmessig forbindelse
Det er fascinerende hvordan vi mennesker reagerer på kunst. Visste du at når vi ser på et kunstverk vi virkelig liker, aktiveres de samme områdene i hjernen som når vi er forelsket? Det er derfor kunstopplevelsen kan være så intens og personlig. Når du finner et kunstverk som treffer deg, skaper det en emosjonell forbindelse som varer livet ut.

2. Et vindu til kunstnerens sjel
Når du kjøper original kunst, får du ikke bare et vakkert objekt - du får en bit av kunstnerens visjon, tanker og følelser. Hvert penselstrøk, hver linje og farge er nøye valgt for å formidle noe unikt. Det er som å få et eksklusivt innblikk i en annen persons indre verden.

3. Støtt levende kultur
Ved å kjøpe kunst direkte fra kunstnere, bidrar du til å holde kunstscenen levende og vital. Vi kunstnere lever av vårt arbeid, og hver gang noen velger å investere i et originalt kunstverk, gjør det oss i stand til å fortsette å skape. Det er en direkte investering i kulturarven vår.  Det er også en kjærkommen bekreftelsen av at vårt arbeid blir verdsatt, utover å få hederlig omtale.  Noen velger å kjøpe vårt arbeid, og det er jo den beste tilbakemelding en kunstner kan få.

4. Gjør hjemmet ditt unikt
Et originalt kunstverk tilfører noe helt spesielt til et rom. Det skaper fokuspunkt, vekker følelser og starter samtaler. I motsetning til masseproduserte dekorasjoner, gir original kunst hjemmet ditt karakter og personlighet som ikke kan dupliseres.

5. En investering i livskvalitet
Kunst beriker livet på måter som er vanskelige å måle i penger. Det kan inspirere, provosere tanker, eller ganske enkelt gi deg glede hver gang du ser på det. I en verden full av flyktige opplevelser, er kunst noe varig som du kan nyte dag etter dag.

6. Utvid din horisont
Å leve med kunst kan faktisk endre hvordan du ser på verden. Studier har vist at eksponering for ulike kunstformer kan øke vår evne til å verdsette og forstå forskjellige perspektiver. Det er en måte å vokse på som menneske.

7. Start meningsfulle samtaler
Kunst har en unik evne til å starte interessante diskusjoner. Når gjester kommer på besøk, blir kunsten ofte et naturlig samtaleemne som kan lede til dypere og mer meningsfulle utvekslinger enn hverdagslig småprat.

8. En tidløs investering
Mens trender kommer og går, forblir god kunst tidløs. Et gjennomtenkt kunstkjøp kan være en investering som gir glede i generasjoner. Det er noe du kan gi videre til dine barn eller barnebarn.

9. Uttrykk din individualitet
Kunsten du velger sier noe om hvem du er. Det er en måte å uttrykke din personlighet og dine verdier på. Ved å velge original kunst, viser du også at du verdsetter autentisitet og kreativitet.

10. Det udefinerbare "noe"
Noen ganger treffer et kunstverk deg på en måte som er vanskelig å forklare. Det er en magisk forbindelse som oppstår, en følelse av at dette verket var ment for deg. Når du opplever det, er det verdt å følge hjertet.

En invitasjon
Jeg inviterer deg til å utforske min kunst på [hareideart.com](https://hareideart.com). Her finner du unike, originale kunstverk som kan berike ditt liv og ditt hjem. La oss sammen skape den magiske forbindelsen som kun kunst kan gi.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.