Blogpost 3

Markedsføring av kunst på internett

Bildekunst er en av de mest inspirerende og fantastiske formene for kunst, og med internettets kraft, har det nå blitt enklere å nå et bredere publikum. Men hvordan kan man markedsføre bildekunst på internett effektivt? Her er noen tips og triks for å hjelpe deg med å få synlighet og suksess på nettet.

 1. Skap en profesjonell nettside

 2. Det første trinnet i å markedsføre bildekunst på nettet er å ha en profesjonell nettside som presenterer ditt arbeid på en vakker ogorganisert måte. Dette vil fungere som et utstillingsvindu for publikum å se og kjøpe kunsten din. Sørg for at nettsiden din er responsiv og enkel å navigere. Det bør også være enkelt å kjøpe kunsten din på nettet. Min nettside HareideART.com ønsker jeg skal kunne fungere som min markedsføringskanal og salgsside for min kunst.  Det skal være mittt kunstgalleri.

 3. Bruk sosiale medier til din fordel

 4. Sosiale medier kan være en kraftig markedsføringskanal for bildekunstnere. Velg plattformer som Instagram, Facebook eller Pinterest, og legg ut bilder av arbeidet ditt og arbeidsprosessen. Det er viktig å huske på å bruke riktig hashtag for å få synlighet. Det er også viktig å være engasjerende på sosiale medier ved å svare på kommentarer og delta i samtaler.

 5. Delta på virtuelle kunstutstillinger

 6. Det er flere virtuelle kunstutstillinger som arrangeres på nettet, og det er en fin måte å nå ut til et større publikum. Disse utstillingene kan være gratis eller kreve en avgift, og de gir deg muligheten til å vise frem kunsten din til et nytt publikum og potensielle kunder.

 7. Lag en e-postliste

 8. En e-postliste kan være en effektiv måte å nå ut til potensielle kunder. Du kan samle e-postadresser fra folk som har besøkt nettsiden din, deltatt på virtuelle utstillinger eller kontaktet deg direkte. Send ut nyhetsbrev regelmessig for å informere mottakerne om nytt arbeid eller kommende utstillinger.

 9. Samarbeid med andre kunstnere

 10. Samarbeid med andre kunstnere kan være en god måte å nå ut til et større publikum. Du kan for eksempel organisere en gruppeutstilling med andre kunstnere, eller samarbeide med en kunstblogger eller influencer for å markedsføre arbeidet ditt.

 11. Blogging

 12. Opprett en blogg eller skriv gjesteposter på andre blogger for å øke synligheten din og drive trafikk til nettsiden din.

 13. Online annonsering

 14. Bruk online annonsering for å nå ut til potensielle kunder på nettet. Du kan bruke plattformer som Google Ads eller sosiale medier-annonsering for å nå ut til en mer spesifikk målgruppe.

I sum, det er flere måter å markedsføre bildekunst på internett på en effektiv måte. Det viktigste er å ha en profesjonell nettside, bruke sosiale medier aktivt, delta på virtuelle utstillinger, lage en e-postliste og samarbeide med andre kunstnere. Ved å bruke disse tipsene og triksene, vil du øke synligheten til kunsten din og nå et bredere publikum.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.