Viktig å forstå når du monterer kunstverkets ramme

Viktig å forstå når du monterer kunstverkets ramme

I mitt kunstgalleri og min online kunst butikk, selger jeg kunst trykk på høykvalitetspapir.  Bildene er såkalt Digital Grafisk kunst, hvor originaltrykkplaten er en digital fil.   Bildet blir altså i stedet for en grafisk trykkplate, trykket direkte fra filen, som er en fil med meget høy oppløsning, og følgelig kan bildet trykkes i ulike størrelser med meget høy kvalitet.  Teknikken kalles Giclee trykk.

Jeg stilles strenge krav til at papiret skal være syrefritt og aldringsbestandig. Derfor bruker jeg papir fra Hahnemühle eller tilsvarende, som er den mest anerkjente produsent av kunstpapir for digitale trykk. Slikt papir benyttes for museums-kvalitets bilder og er matt syrefritt papir for lang levetid (100 år)   Bildene er trykket med papir uten blekemiddel, og fargen på papiret er off-white.   Dette medvirker til at fargene ikke endres over tid eller taper sin fargetone.   Alle mine bilder selges uten ramme på grunn av de mange varianter som finnes i rammer og passepartout, at det er umulig for meg å holde lager av dette.   Innrammingen kan kjøpes separat hos et rammeverksted eller du kan enkelt ramme dette inn selv.   Velger du å ramme inn selv, så har jeg skrevet denne blogg posten til deg.

Det er avgjørende å følge noen grunnleggende retningslinjer når du rammer inn ditt eget kunstverk for å beskytte både verket og dets visuelle appell. Følgende råd vil hjelpe deg å oppnå det beste resultatet:

1. Unngå direkte kontakt med glasset:
La aldri kunstverket komme i direkte berøring med rammens glass. Hvis et kunstverk er i direkte kontakt med glass, kan selv små vibrasjoner i veggene hvor bildet henger,  over tid forårsake skade på det.

2. Forsikre deg om at kunstverket er riktig festet.
Det skal festes til baksiden av passepartouten i stedet for bakplaten. For å beskytte papiret, fest kunstverket forsiktig til baksiden av passepartouten ved hjelp av syrefri teip.

3. Bruk en bakplate fri for lignin og syre:
For å gi ekstra beskyttelse, anbefales det å legge en solid bakplate uten lignin og syre mellom kunstverket og rammebordet. Papir, som hovedsakelig er laget av cellulose fra treverk, kan være mer holdbart hvis det er fritt for lignin og syre. Bomullspapir, som hovedsakelig består av cellulose og mangler lignin, er også et godt alternativ for langvarig holdbarhet. Sørg for at både bakplaten og passepartouten er av høy kvalitet og fri for syre.

4. Sørg for at kunstverket er identifiserbart:
Tittelen, metoden og signaturen til kunstneren bør være lesbare selv etter innramming. Dette gjør det enkelt å bekrefte legitimasjonen til kunstverket.

5. Transformasjon til andre kunstformer:
Akvareller med "revne" kanter kan rammes inn slik at hele arket sees innenfor passepartouten, mens akvareller med rette kanter kan rammes inn som grafikk. Juster innrammingen til de spesifikke egenskapene til kunstverket.

Du kan sørge for at ditt uvurderlige kunstverk er trygt og attraktivt innrammet ved å følge disse anbefalingene. Alle mine bilder selges og sendes uten ramme på grunn av fraktomkostninger.   Derfor er det enklest for deg å besøk min samarbeidspartner bgafotobutikk.no for å lære mer om valg av passepartouter og rammer, og så kjøpe den spesielle ramme du søker.

6. Innrammingsstil
På grunn av kontinuerlige endringer i interiørtrender, foretrekker mange enkle og tidløse rammer i sort, hvitt eller lys eik når de skal innramme ekte kunst. Dette gir et klassisk og stilrent uttrykk som passer inn i ulike interiørstiler. Det finnes imidlertid ingen tekniske begrensninger for å velge en mer uttrykksfull ramme, og det er alltid mulig å endre rammen på kunstverket senere hvis man ønsker det.

Noen foretrekker å ramme inn kunstverket uten passepartout, mens andre velger kanskje å bruke to passepartouter eller ekstra store passepartouter for å skape en spesiell effekt. Valget av innramming avhenger i stor grad av personlig smak og stilpreferanser. Det er viktig å utforske ulike alternativer og finne det som passer best for det spesifikke kunstverket og ditt hjemmemiljø.

Alle mine bilder er produsert i standard format A4, A3, A2 og A1.

Her er et eksempel på informasjon som du trenger: Bilderammer til kunstverk med formatet A4
Anbefalt rammestørrelse: 30 x 40 cm.
Passepartout: Ytre mål på passepartout: 30 x 40 cm.
Innvendig mål på passepartout (lysåpning): 19 x 29 cm.
Dette er en standard størrelse for passepartout for et A4 bilde.

De fleste standardformater som selges i større varehus, møbel- og interiørbutikker, og kjedebutikker som Europris, Rusta, Biltema har sentrerte hull slik at passepartouten passer til både stående og liggende bildeformater.

Ved kjøp av ramme med medfølgende passepartout i fra nevnte butikker og varehus, så må du sjekk at det er merket med "Syre- og ligninfritt!" på emballasjen. Hvis du er usikker så bør du erstatt passepartouten med et som du vet er syre- og ligninfri.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.