Er du nybegynner i NFT markedet?

Det kan være at man har vurdert NFT-markedet som spennende, og du har planer om å sette deg inn i dette.   NFT markedet er dessverre beheftet med mange typer av svindel og usikkerheter, så her gjelder det å trå forsiktig.

Selv om du har bestemt deg å ikke tenke på NFT markedet, så er det i dag nesten umulig å ikke bli invitert inn i denne verden.

En typen svindel er dessverre ikke uvanlig i NFT-markedet. Mange som maler og publiserer sine bilder på sosiale medier har sikkert erfart følgende situasjon.

En person gir seg ut for å være en kjøper, og prøver å overtale deg som kunstner til å minte bilder på en bestemt plattform.   Kjøperen antyder at han kan være villig til å betale 30.000,- - 50.000,- kroner pr. bilde.  Det kan være meget fristende for en kunstner å akseptere dette tilbudet, spesielt hvis de blir lovet en høy sum for kunstverket.

Imidlertid kan det vise seg at personen som gir seg ut for å være kjøperen, faktisk er en kommisjonsjeger, som bare får sin inntekt fra kommisjon som er avtalt med NFT-plattformen. Når kunstneren har mintet bildene på den bestemte plattformen, vil kjøperen motta sin kommisjon, og kunstneren kan bli sittende igjen med bilder på en NFT-plattform som aldri blir solgt for den prisen som bildene ble annonsert for.   Kunstneren har betalt mange tusen i fee for å minte bildene til den prisen som kjøperen vare villig til å betale.  Kjøperen som kontaktet kunstneren er forsvunnet, NFT-plattformen har fått sin inntekt, og kunstneren er blitt fattigere, og blir sikkert værende noe fattigere i lang tid framover.

Det er viktig å være forsiktig når du mottar tilbud fra personer som gir seg ut for å være kjøpere i NFT-markedet. Du bør alltid gjøre grundig research på personen og deres bakgrunn, og du bør også undersøke plattformen de foreslår å bruke for mintingen av bildet ditt. Sørg for at plattformen er pålitelig og sikker, og at du vil motta betalingen din når kunstverket er solgt.

Hvis du mistenker at personen du kommuniserer med ikke er en ekte kjøper, men heller en kommisjonsjeger, bør du være ekstra forsiktig. Ikke gi fra deg noen personlige opplysninger, og ikke mint noen bilder på en plattform du ikke stoler på. Det kan også være lurt å kontakte plattformen direkte og be om bekreftelse på personens identitet og deres forhold til plattformen.

Alt i alt er det viktig å være forsiktig når du selger NFT-bilder, spesielt når du mottar tilbud fra personer du ikke kjenner. Gjør grundig research på personen og plattformen før du aksepterer noen avtaler, og vær oppmerksom på tegn på svindel eller bedrageri.

Er det av interesse å få flere blogginnlegg om risikoen med NFT markedet?   Gi meg tilbakemelding om dette.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.